Holistic Balance Logo
Klassieke Acupunctuur
Energie in beweging met acupunctuur.
Ontdek de mogelijkheden

Klassieke Acupunctuur Purmerend

Bij gezondheidspraktijk Holistic Balance TCM Purmerend en Antalya kan je terecht voor een klassieke acupunctuurbehandeling volgens de traditionele Chinese geneeswijze. Acupunctuur werkt op de natuurlijke beweging van energie (Qi) in het lichaam. Met behulp van dunne acupunctuurnaaldjes worden acupunctuurpunten aangeprikt om de vrije stroom van Qi te bevorderen en blokkades op te heffen.

Holistic Balance roze bloemen halve cirkel
Acupunctuur in de hand

Acupunctuur: een holistische therapie

Klassieke Acupunctuur is een holistische therapie, waarbij gekeken wordt naar patronen die ten grondslag liggen aan verschillende klachten en symptomen. Hierbij wordt zowel rekening gehouden met de fysieke en mentale gesteldheid als de invloed van omgevingsfactoren, genetische aanleg en eventuele impactvolle (traumatische) gebeurtenissen. Verschillende factoren dragen bij aan de totstandkoming van diverse patronen die op hun beurt weer leiden tot pijn of andere lichamelijke en/of geestelijke ongemakken. 

Waarom Acupunctuur

Acupunctuur kan ingezet worden om ziekmakende patronen te doorbreken en het lichaam een impuls te geven weer een gezonde koers te varen. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd om deze koers op te pakken en voort te zetten. Op deze manier wordt het systeem aangezet tot en ondersteund bij het vinden van een nieuwe balans. 

Acupunctuur naaldjes voor de Klassieke Acupunctuur pagina
Acupunctuur Holistic Balance product

Voordelen

Beweging, uitwisseling en communicatie zijn belangrijke voorwaarden voor het optimaal verlopen van processen in ons lichaam. Stilstand of stagnatie obstrueert deze processen. Allerlei geestelijke of lichamelijke disharmonieën kunnen de stroming van Qi verstoren en daarmee leiden tot diverse gezondheidsklachten. Middels acupunctuur kunnen blokkades worden opgeheven en kan de energie op een juiste manier verdeeld of aangevuld worden.

Zowel voor acute als chronische pijnklachten kan acupunctuur effectief toegepast worden. Voorbeelden zijn pijnklachten zoals: hoofdpijn, nekpijn, schouderklachten en rugpijn, alsook gewrichtsaandoeningen zoals artrose of aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals reuma. Ook gynaecologische klachten, pijn na een operatie, ontstekingen, zenuwpijn, spijsverteringsklachten en andere pijnklachten zijn met acupunctuur goed te behandelen.

Psychosomatische klachten zijn fysieke en/of geestelijke klachten die samenhangen met (over)spanning of stress. Slapeloosheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, PMS klachten, migraine, spierspanning, haaruitval, darmklachten, hartkloppingen, kortademigheid, duizeligheid, depressie of paniekaanvallen kunnen allemaal tekenen zijn van stress waarvoor acupunctuur ingezet kan worden en kan helpen bij het verlagen van het stressniveau, het kalmeren van de geest en het verminderen van de klachten.

Klassieke acupunctuur kan bij zowel mannen als vrouwen ingezet worden bij een verminderde vruchtbaarheid of infertiliteit en daarmee positief bijdragen aan een kinderwens. Naast het bijdragen aan een zwangerschapswens, kan acupunctuur ook veilig tijdens de zwangerschap worden ingezet tegen klachten zoals zwangerschaps-misselijkheid en bekkeninstabiliteit of ter bevordering van de innesteling en bij een stuitligging. Voor meer informatie, check mannenklachten en vrouwenklachten.

Voor jou?

Loop jij al langer rond met pijnklachten die jouw dagelijks functioneren beperken? Of merk jij dat je fysieke en mentale klachten ervaart door langdurige of geleidelijk toenemende stress? Wil je graag zwanger worden of heb jij een wens om jouw algehele welzijn een boost te geven en je fit en energiek te voelen?

Blijf hier niet meer rondlopen, maar ontdek wat klassieke acupunctuur voor jou kan betekenen. Plan een intake of kennismakingsgesprek bij Holistic Balance TCM, kies het enkelvoudige pakket klassieke acupunctuur of neem bij vragen telefonisch, per mail of via het contactformulier contact met mij op. Als erkend acupuncturist informeer ik jou graag over de mogelijkheden en de toepasbaarheid van acupunctuur in jouw specifieke situatie.

Holistic Balance roze bloem lang

Holistic Balance TCM

Klassieke Acupunctuur Purmerend, Nederland

Klassieke Acupunctuur Antalya, Turkije

Scan de code