Holistic Balance Logo

Vrouwenklachten

Vrouwen klachten en Holistische Behandelmethoden in Purmerend

Bij Holistic Balance begrijpen we de unieke gezondheidsuitdagingen waar vrouwen mee te maken hebben. We bieden gespecialiseerde zorg voor diverse vrouwenklachten, waarbij we een holistische benadering combineren om jouw welzijn te verbeteren.

Menstruatieklachten: Menstruatie gaat vaak gepaard met fysiek ongemak en emotionele schommelingen. Onze benadering, met behulp van acupunctuur, orthomoleculaire therapie en kruidengeneeskunde, helpt bij het verlichten van deze symptomen en ondersteunt jouw dagelijks functioneren.

Endometriose:

Bij endometriose groeit het baarmoederslijmvlies (endometriumweefsel) buiten de baarmoederholte. Dit weefsel kan zich hechten aan organen in de bekkenholte, zoals de eierstokken, eileiders, darmen en blaas. Tijdens de menstruatiecyclus reageert dit endometriumweefsel op hormonale veranderingen, het gaat net als het normale endometrium bloeden. Echter, doordat dit bloed niet via de vagina naar buiten kan, ontstaan er ontstekingsreacties, littekenvorming, en soms cystevorming (endometriosecysten of endometriomen). Endometriose kan leiden tot ernstige pijnklachten, vermoeidheid, menstruatieproblemen, darm- of blaasproblemen en kan ook van invloed zijn op vruchtbaarheid.

Adenomyose:

Adenomyose is een aandoening waarbij het endometriumweefsel zich dieper in de spierwand van de baarmoeder (myometrium) bevindt. Net als bij endometriose reageert dit weefsel op hormonale schommelingen tijdens de menstruatiecyclus. Hierdoor kan de baarmoeder vergroten, het kan leiden tot hevige menstruatiepijn, krampen en overmatig bloedverlies. Adenomyose kan ook impact hebben op de vruchtbaarheid en tot vermoeidheid leiden.

Vruchtbaarheidsproblemen: Onze aanpak omvat acupunctuur en orthomoleculaire therapie om ondersteuning te bieden bij vruchtbaarheidsproblemen. We helpen bij het identificeren van oorzaken en vinden passende oplossingen.

Vrouwenklachten: Of het nu migraine, PCOS, PMS, restless legs, blaasontstekingen, slapeloosheid, vaginale klachten, zwangerschapsproblemen, of een burn-out betreft, onze ervaring in acupunctuur, orthomoleculaire therapie en kruidentherapie biedt een geïntegreerde behandeling voor diverse gezondheidsproblemen.

Onze holistische benadering, gebaseerd op Traditioneel Chinese Geneeskunde, biedt op maat gemaakte behandelplannen met acupunctuur, orthomoleculaire therapie, auriculo en kruidengeneeskunde. Door deze therapieën te combineren, richten we ons op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en het bereiken van optimale gezondheid.

Bij Holistic Balance in Purmerend en Antalya staat jouw gezondheid centraal. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze holistische benadering jou kan helpen je gezondheidsdoelen te bereiken. Onze deskundige zorg is gericht op het bieden van een evenwichtiger en gezonder leven voor elke vrouw. Boek vandaag je afspraak online. 

Scan de code