Holistic Balance Logo
Klachten en symptomen product bij hormonale disbalans

Hormoonbalans voor mannen & vrouwen

Hormonale Harmonie: Terug naar Balans voor Zowel Mannen als Vrouwen

Bij Holistic Balance begrijpen we dat hormonale disbalans een complexe en uitdagende kwestie kan zijn, die zowel mannen als vrouwen kan treffen. In plaats van eenvoudige oplossingen met hormoonpreparaten aan te bieden, richten wij ons op het begrijpen en herstellen van het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest door middel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM).

Een Subtiele Dans van Balans

Bij Holistic Balance geloven we in een holistische en natuurlijke benadering om hormonale disbalans aan te pakken. Onze op maat gemaakte benadering combineert auriculotherapie, acupunctuur, orthomoleculaire therapie en kruidentherapie om hormonale disbalans op natuurlijke wijze te herstellen zonder de risico’s en bijwerkingen die vaak gepaard gaan met hormoonpreparaten.

Bij de meeste verstoringen van de hormoonbalans is er sprake van functionele verstoring. Het systeem is uit balans en het lukt niet meer het evenwicht te herstellen. Er onstaat een vicieuze cirkel. Door de voortdurende pogingen van je lichaam en geest om te blijven functioneren. Er is een compensatie mechanisme ontstaan, waarbij vaak sprake is van emotionele klachten. Het oplossen van hormoonpreparaten is in veel gevallen geen oplossing. De afstemming tussen je hormonen is zo subtiel dat je met een hormoonbehandeling een tegenovergesteld effect creëert. Alsof een olifant door een porseleinenkast gaat.

De Chinese geneeskunde heeft een ander aanpak door naar het geheel te kijken. Bij het stellen van de diagnose worden de ongezonde patronen in kaart gebracht. De chinesen begrepen dat alle relaties in het systeem wederkerig zijn. In het geval van hormonen worden de hormonen beïnvloedt door hoe we denken en voelen. In de behandeling gaan we aan de slag de natuurlijke evenwicht van het lichaam en geest te herstellen met acupunctuur en kruiden.

Hormonale disbalans kan zowel mannen als vrouwen treffen en heeft diverse oorzaken en symptomen.

Hormonale disbalans bij Vrouwen:

  • Menstruatieproblemen: Hormonale onbalans bij vrouwen kan leiden tot menstruatieproblemen, waaronder onregelmatige cycli, zware menstruatie, of het uitblijven van de menstruatie.
  • Menopauze: Tijdens de menopauze ervaren vrouwen hormonale veranderingen, met name een afname van oestrogeen. Dit kan leiden tot symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen en verminderde botdichtheid.
  • PCOS (Polycysteus ovariumsyndroom): PCOS is een aandoening waarbij de eierstokken meerdere kleine cysten ontwikkelen als gevolg van hormonale onbalans. Dit kan leiden tot onregelmatige menstruatie, overmatige haargroei en gewichtstoename.
  • PMS (Premenstrueel syndroom): Hormonale schommelingen voorafgaand aan de menstruatie kunnen PMS-symptomen veroorzaken, waaronder stemmingsstoornissen, buikpijn en gevoelige borsten.

Onvruchtbaarheid: Hormonale disbalans kan de vruchtbaarheid bij vrouwen beinvloeden, wat kan leiden tot problemen met de voortplanting.

Hormonale disbalans bij Mannen:

  • Testosteronproblemen: Bij mannen kan een disbalans in het hormoon testosteron voorkomen. Dit kan leiden tot symptomen zoals verminderd libido, vermoeidheid en stemmingswisselingen.
  • Onvruchtbaarheid: Hormonale onbalans kan de vruchtbaarheid van mannen beïnvloeden, wat kan leiden tot problemen met de voortplanting.
  • Stemmingsstoornissen: Veranderingen in hormonen kunnen ook invloed hebben op de stemming en het emotionele welzijn van mannen.

Het herstellen van de hormonale balans is van vitaal belang voor zowel mannen als vrouwen om optimale gezondheid en welzijn te behouden. Onze benadering bij Holistic Balance biedt een doelgerichte combinatie van auriculotherapie, acupunctuur, orthomoleculaire therapie en kruidentherapie om op natuurlijke wijze hormonale disbalans aan te pakken en het natuurlijke evenwicht van het lichaam te herstellen. Hierdoor kunnen individuen genieten van een gezonder en meer gebalanceerd leven, vrij van de ongemakken en gezondheidsproblemen die vaak gepaard gaan met hormonale onevenwichtigheden. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze op maat gemaakte benadering uw welzijn kan verbeteren en uw hormonen in balans kan brengen. Je verdient het om optimaal te leven, en wij zijn er om je te begeleiden op je reis naar hormonale harmonie en gezondheid.

Je verdient een gebalanceerd leven, en wij zijn er om je te begeleiden op je reis naar hormonale harmonie en gezondheid. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw welzijn kunnen verbeteren en jouw hormonen weer in balans kunnen brengen.

 

Scan de code