Holistic Balance Logo
Chinese Kruidentherapie
Een aardse aanpak met geneeskrachtige kruiden.
Ontdek de mogelijkheden

Chinese Kruidentherapie/
fytotherapie

Fytotherapie is een andere benaming voor kruidengeneeskunde: een alternatieve geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van geneeskrachtige kruiden om diverse gezondheidsklachten te behandelen. De Chinese Kruidengeneeskunde gaat al duizenden jaren terug en maakt tot op heden nog essentieel onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeswijze. In het eerste omvangrijke Materia Medica boek zijn 365 kruiden gecategoriseerd op hun natuur, smaak en medicinale eigenschappen en van daaruit is deze kennis alleen maar in omvang alsook in diepgang gegroeid.

Kruidentherapie Purmerend

Bij Gezondheidspraktijk Holistic Balance TCM in Purmerend en Antalya bied ik naast o.a. klassieke acupunctuur, orthomoleculaire therapie, cupping en auriculotherapie ook fytotherapie aan als onderdeel van een holistische benadering op ziekte en gezondheid. Chinese kruiden worden voorgeschreven in de vorm van een kruidenformule waarin de kruiden elk één of meerdere heilzame eigenschappen hebben en in combinatie elkaar kunnen versterken of aanvullen. Het mooie aan de Chinese kruidenformules is dat ze zodanig kunnen worden samengesteld dat er nauwelijks of geen bijwerkingen optreden, dit komt doordat sommige kruiden eigenschappen van andere kruiden kunnen verzachten of tegengaan.

Holistic Balance TCM kruidendrankje ten behoeven van Chinese kruidentherapie

Voordelen

Één van de vele pluspunten van fytotherapie is dat er natuurlijke ingrediënten worden gebruikt, voornamelijk in de vorm van gedroogde kruiden. Naast de methode om ze als een soort thee of soep in te nemen, zijn ze ook verkrijgbaar in tabletvorm en als siroop. De bewerkingen die deze kruiden ondergaan zijn bijvoorbeeld koken, stomen, droogbakken of verkolen, maar er worden géén kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Met de +/- 700 meest gebruikte Chinese kruiden zijn er wel ontelbare combinaties mogelijk om een passende behandeling op maat te bieden voor jouw unieke situatie. Fytotherapie is een holistische behandeling gericht op het aanpakken van jouw symptomen en onderliggende patronen, waarbij ook factoren zoals genetische aanleg, medische geschiedenis, levenswijze en fysieke en geestelijke gesteldheid worden meegenomen.

Vaak wordt gedacht dat Chinese kruiden alleen voor eenvoudige symptomen ingezet kunnen worden of bijvoorbeeld tegen slapeloosheid en plaatselijke pijnklachten. Niets is minder waar! Kruidentherapie kan ook ingezet worden voor zeer complexe ziektebeelden en chronische klachten.

Omdat Chinese kruiden een hele eigen dynamiek hebben en in combinatie met elkaar weer nieuwe speciale eigenschappen kunnen vertonen, kunnen deze uitkomsten bieden voor onverklaarbare of ongespecificeerde klachten of stoornissen. Loop jij al een langere tijd rond met klachten die moeilijk thuis te brengen zijn? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor kruidentherapie.

Een natuurlijke start?

Wil jij op een natuurlijke en verantwoorde manier aan de slag met jouw gezondheid. Heb je last van allergieën, huidklachten, stress, luchtwegklachten, oorsuizen, overgangsklachten of andere klachten of aandoeningen?

Ervaar dan nu de bijzondere harmonie tussen mens en natuur en ontdek de kracht van Chinese kruiden. Als gediplomeerd fytotherapeut ga ik graag met je de diepte in om tot de kern te komen en op een holistische, natuurlijke manier bij te dragen aan jouw welzijn op zowel fysiek als mentaal gebied. Plan nu jouw intakegesprek bij Holistic Balance TCM óf kies al direct het enkelvoudige pakket kruidentherapie.

Holistic Balance TCM

Kruidentherapie Purmerend, Nederland

Kruidentherapie Antalya, Turkije

Scan de code